divendres, 13 d’octubre de 2017

Motovolta Pantans - 30 de setembre de 2017

Aquest passat 30 de setembre vaig participar a la primera edició de la Motovolta Pantans. Es tracta d'un event en el que el recorregut ens portava per carreteres divertides i paissatges espectaculars, tot passant per alguns dels embassaments que tenim a Catalunya.
Hi havia dos tipus de punts de control control: el presencial, on et segellaven el "full de ruta", i punts fotogràfics, en els que s'havia de fer una fotografia del lloc i envar-la per WhatsApp a l'organització.

Però comencem pel principi. L'aventura va començar el dia anterior, doncs calia estar a les 7:30 a la Presa de la Baells, i des de les terres de ponent això és un bon "tute". Així que, juntament amb un amics, vàrem marxar el dia anterior per fer nit a Berga. Només hi havia estat per la Patum (gran festa) i per tant amb el poble a petar de gent. Aquella nit però, hi havia un silenci i una calma agradables.

L'endemà ens vam aixecar que encara no hi havien els carrers colocats 😪 vam tornar a empaquetar l'equipatge i cap a la Baells! Vam arribar sobre les 7:40 i ja hi havia força gent. El tema de l'aparcament estava molt ben organitzat, amb una plaça numerada on aparcar. Allí ens van oferir un cafè calentet i una pasta, per començar a agafar energia. Després de tirar 4 fotos i fer petar la xarrada amb uns i altres, l'organització ens va fer una explicació ràpida de l'event, explicant lo dels punts de control, punts on hi hauria gent per fer-nos fotos, etc.

I poc a poc, a un ritme de 5 motos per minut, vam començar a rodar per les carreteres berguedanes. El primer punt de control va ser a la presa de Sant Ponç, presa que estava força plena. Vam sellar la fulla i ens vam dirigir cap al segon punt, Tiurana. Allí ens hi esperaven unes vistes molt xules i un bon esmorzar. Bé, un entrepà de bacon i una cocacola, però hi ha vegades que qualsevol cosa és la glòria 🤣

Com he dit abans, bones carreteres, vistes increïbles i un "però": la pluja 🌧
Fins al migdia el temps va aguantar, però a l'arribar al punt de control fotogràfic de la hidroelèctrica de Terradets ens van començar a caure les primeres gotes, gotes que es van intensificar després del següent punt de control a Sant Andreu del Castell, al cantó d'Oliana. Aquí vaig haver de guardar les càmeres ja que no portava la carcassa d'aquestes i no les volia exposar a una mort per "inundació".

A Oliana vam parar a fer un mos i a seguir, sota una pluja no exagerada, però sí constant. Amb la carretera molla vam haver d'anar amb més precaució. Personalment em va molt respecte circular amb el terra moll... I així, en aquestes condicions tan refrescants, vam arribar al mirador de la Llosa de Cavall. Les vistes des d'aquest punt alt eren magnífiques. I per la nostra fortuna, la pluja va parar i va començar a sortir el Sol. Així que a muntar de nou a les bèsties i a seguir fins al punt inicial, la presa de la Baells. En aquest últim tram, degut a la diferència tèrmica, se'm va entelar la lent protectora que porto a la càmera, i per aquest moiu el vídeo en aquest tram es veu com es veu.

Finalment, vam arribar a la Baells, on ja hi havia força gent però encara en quedaven uns quants per arribar. Allí és va fer un sorteig de diferents premis entre tots els participants de la Motovolta Pantans, i es va donar un obsequi només als que estàvem allí. Sort que hi érem perquè va ser lo únic que ens va tocar 😅

I per acabar la jornada, teníem contractada una visita guiada a la presa. La veritat és que no era conscient de la magnitud i el que suposa una presa com aquesta. Si mai teniu l'oportunitat de fer aquesta visita, no ho dubteu.

I no res, us deixo amb el vídeo resum de la meva Motovolta Pantans i una imatge del recorregut que vàrem fer. Si heu arribat fins aquí, gràcies per haver-me llegit 😄 Espero que us agradi. Salut i ✌✌✌La ruta:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada